Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Erp Entegrasyonları

Web Atölyesi olarak İstanbul 'da alanında başarılı kadromuz ile web tasarım, eticaret, etahsilat, müşteri takip vb konularda hizmet sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

ERP

ERP, “Enterprise Resource Planning” ifadesinin kısaltmasıdır. Türkçe “Kurumsal Kaynak Planlama” anlamındadır. Ticari kurumların para, iş gücü, malzeme, makine parkı ve sabit kıymetler gibi kaynaklarını planlaması süreçleridir. Tüm firmalar için stratejik bir yönetim aracı olan ERP, çözüm ortaklarını da kapsar. İşbirliği yapılan tedarikçiler, nakliyeciler, gümrükçüler, sigortacılar gibi iş ortaklarının süreçte yeri vardır.

Kurumsal bir firmanın sistemlerine ERP’nin entegre edilmesi, koordinasyon içinde eşgüdümlü hareket imkanı verir. Süreçteki bütün paydaşlara ilgilendikleri konuda bilgi sağlar ve süreçler arası bilgi ihtiyacını en aza indirir. Firmaların kaynaklarını ve bilgilerini merkezileştirmesi de en önemli işlevidir.

ERP, E-ticaretin de vazgeçilmezleri arasında yer alır. Tüm kanallarda stokların kusursuz Entegrasyonu veya omni-channel (çok kanallı) mimari söz konusu olduğunda verilerin değerlendirileceği ve paylaşılacağı zemin, ERP Entegrasyonu zeminidir. Bu Entegrasyon, online dünyaya ayak uydurmayı sağlar ve hızlı, ölçeklenebilir ve verimli bir E-ticaret sistemi sunar.

 

E-Ticarette ERP Entegrasyonu

E-ticarette ERP Entegrasyonları, E-ticaret sitesini iç sistemlerle birbirine bağlayan ve satın alma deneyimlerini basitleştiren süreçlerdir. Son yıllarda pratik ERP yazılımlarının E-ticaret sitelerine Entegrasyonu yaygınlaşmıştır. Bu Entegrasyonlar, E-ticaret faaliyetlerini üretim, müşteri verileri, muhasebe ve lojistik süreçleri ile bir araya getirir. ERP Entegrasyonu; finans, muhasebe, stok, sevkiyat ve depo yönetimi gibi birçok modüle entegre olabilir.

E-ticarette ERP Entegrasyonu için öncelikle entegre edilecek verilerin tespit edilmesi gerekir. Bu tespitler yapılırken verilen kaynağı, hangi birime veya kişiye gönderileceği ve bu verilerin hangi sıklıkla güncelleneceği gibi sorunların cevapları önemlidir. Veri akışı genellikle ERP’den E-ticaret sistemine olur. E-ticaret sisteminden ise ERP’ye siparişler aktarılır ve bu aktarım son derece önemlidir. ERP’den E-ticaret sistemine yönelik veri akışında da dış siparişler yer alabilir.

ERP sisteminde kullanılan sipariş veya ürünle ilgili veriler, stok yönetimi ve gönderim süreci takibine imkan verir. Müşteri verilerini de barındıran ERP sistemi, E-ticaret ekosisteminin verimliliğini artıran önemli bir faktördür. ERP Entegrasyonu kurulurken ürün verileri önemlidir. Bu verilerin planlı bir şekilde kaydedilmesi ve doğru adrese doğru bir kanalla gönderilmesi iyi bir ERP Entegrasyonunun en önemli amaçlarındandır. Bu, ayrıca, riskleri ortadan kaldırmaya da yardımcı olur.

E-ticarette ERP Entegrasyonları yapılırken bazı soruların cevapları da verilmelidir. ERP sisteminde sorun çıkarsa ya da ERP devre dışı kalırsa ne olacak? E-ticaret sitesi ERP’siz nasıl faaliyetlerini sürdürecek ya da site ERP’siz çalışacak mı? ERP’deki sorun devam ederken E-ticaret sitesine eklenen veriler ERP sistemindeki sorun çözüldüğünde eşleşebilecek mi? Tüm bu ve buna benzer soruların cevapları, ERP Entegrasyonu planlamalarında dikkat edilmesi gereken faktörlerdir. Bunlarla birlikte ERP, e-fatura, e-irsaliye ve e-arşiv gibi e-dönüşüm gereksinimlerini de karşılayabilmelidir.

 

E-Ticarette ERP Entegrasyonlarının Avantajları

E-ticaret projelerinin temel hedeflerinin biri kurumsal bir yapı olmaktır. Kurumsal Kaynak Planlaması, kurumsal bir yapısı olan E-ticaret projeleri için bazı avantajlar sunar. E-ticaret sistemlerindeki bütün kaynaklarla ilgilenen ERP, tüm süreçleri yönetir.

ERP sistemlerinin E-ticaret sistemlerine Entegrasyonu temel olarak şu avantajları sağlar;

E-ticaret sistemlerinin kurumsal süreçlerine otomasyon sağlar.

• İşlemlerin daha hızlı ilerlemesine imkan verir.

E-ticaret sektöründeki kritik süreçlerden sevkiyat ve kargo süreçlerinin daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasına olanak tanır.

E-ticaretteki bütün işlemleri hızlı ve güvenli şekilde yerine getirir.

E-ticaret sistemine kaynak planlaması raporlamaları imkanı verir.

• Stok, sevkiyat ve kargo gibi lojistik süreçlerin tek bir merkezden yönetilmesini sağlar.

 

E-Ticaret ERP Entegrasyonunda Neler Vardır?

ERP Entegrasyonları, bütünleşik bir yaklaşım üzerine kurgulanmalıdır. Tüm kurgunun online dünyanın hızına, sert rekabet koşularına ve verimlilik gereksinimlerine ayak uydurması gerekir.

Bu çerçevede E-ticaret sistemlerinde kullanılan yaygın ERP Entegrasyonları şunlardır;

• Stok takibi

• Sevkiyat

• Kargo süreçleri

• Kategori Entegrasyonu

• Ürün senkronizasyonu

• Finans Entegrasyonu

• Muhasebe Entegrasyonu

ERP'den kopuk bir E-ticaret sisteminde görseller, site fiyatları, kampanyalar, kategoriler, müşteri verileri, sipariş iptalleri, ödeme kontrolleri ve ürün ayrıntılarının yönetilmesinde zorluklar yaşanabilir. Her ERP Entegrasyonu, ihtiyaçlara odaklanacak şekilde esneklik sağlamayabilir. Bu aşamada farklı kategorilerdeki stok ve fiyat politikalarının tek bir merkezden yönetilmesi gündeme gelmektedir. 

Giderek gelişen E-ticaret ekosisteminde yer almak için bazı koşulların sağlanması gerekir. Bu sebeple E-ticaret sitelerinin arkasında güçlü bir ERP Entegrasyonu sağlanmalıdır. ERP Entegrasyonu, ürünlere göre değil E-ticaret sitesinin ihtiyaçlarının bütününe göre yapılandırılmalıdır.

İstanbul ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul